Kezdõlap
Kiválóra minõsült 2 megyei együttesünk is a Néptáncosok Országos Bemutató Színpadán
2016. december 9.

A Martin György Néptáncszövetség kétévente rendezi meg az Országos Minõsítõ Fesztivált, melyen néptáncegyüttesek mérettethetik meg magukat szigorú szakmai zsûri szigorú értékelése alapján. Az öttagú zsûri hat szempont szerint értékel. Ezek a színpadi megjelenés, a dramaturgia, az ének-zenei elõadás, a folklorisztikai hitelesség, a koreográfiai megformálás és az elõadói színvonal.  Egy-egy szempontot egytõl ötig terjedõ pontszámmal jutalmazhat a zsûri egy tagja, így a hat kategória öt zsûritagnál összesen 150 pontot eredményezhet. Ha valamelyik táncegyüttes eléri a 150 pontot, arról külön cikkben írunk.

Tovbb...
 
Decemberben is Batyus Táncház Békésen a Belencéressel
2016. december 5.

A közös tánc és jókedvû mulatozás decemberben sem marad el Békésen! A jó hangulatú Imre-napi Batyus Táncház után jön a folytatás. Sok szeretettel várnak minden érdeklõdõt a szervezõk.
A közös alkalmat Mahovics Tamás néptáncpedagógus vezeti, ahol közremûködnek Belencéres Néptáncegyüttes táncosai, az élõzenét pedig a Suttyomba Zenekar biztosítja.
Idõpont: 2016. december 10. (szombat) 18:00-24:00 óráig.
Helyszín: Békés, Petõfi u. 21. (A Belencéres Néptáncegyüttes próbaterme.)

További részletek  

 
"Bálban voltam boldog én"
2016. november 13.

 

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes 30 éves jubileumi mûsorának címe: 'Bálban voltam boldog én' 2013 szeptembere óta Szarka Zsolt és Szarka- Gera Sára továbbra is azzal a céllal vezetik a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttest, hogy minél szélesebb körben megismertessék a Kárpát-medencei nemzetiségek, azon belül is Békés megye nemzetiségének autentikus tánchagyományát, zenei világát.

Tovbb...
 
Batyus táncház Eleken
2016. november 9.

 

Tovbb...
 
Hárompróbások a Pávában
2016. november 8.

2016. 11. 11-én, 19.30-kor látható a Duna Televízió mûsorán a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutat verseny 2. elõdöntõje, melyben a békéscsabai Hétpróbás Néptánciskola Hárompróbások csoportja is megmutatkozik. Az alábbi linkre kattintva megtekinthetõ a kis csapat adatlapja.

Hárompróbások  

 
Balkán Táncház
2016. november 8.

Tovbb...
 
Táncház a Bihar Néptáncegyüttessel
2016. november 8.

Tovbb...
 
VI. Kádár Ferenc Országos Népzene és Néptáncverseny
2016. november 8.
Tovbb...
 
Ádámok és Évák
2016. november 6.

balassi_logo.jpg

A Balassi Táncegyüttes új minõsítõ mûsorának címe Ádámok és Évák, melyet elsõként Békéscsabán tekinthetik meg az érdeklõdõk a Csabagyöngye Kulturális Központban 2016. november 12-én 19 órai kezdettel.
A táncegyüttes mûsorában egy igaznak induló, de késõbb megrontott szerelem jelenik meg, mindez a néptánc nyelvén. A Kárpát-medence legszebb táncainak ékes példáit elevenítik meg a táncosok, úgymint: Magyarózd, Bundásbokor, Bököny és Zsére falujának táncai.

Tovbb...
 
A színpadra vitt néptánc térhasználatáról
2016. november 3.

Tovbb...
 
Imre napi batyus táncház
2016. november 3.
Novemberben sem marad el Békésen a táncház, ezúttal Imre-napi Batyus Táncházba várják az érdeklõdõket.
A táncházat Mahovics Tamás néptáncpedagógus vezeti. Az este folyamán közremûködnek a Belencéres Néptáncegyüttes táncosai, az élõzenét pedig a Suttyomba Zenekar szolgáltatja.
Idõpont: 2016. november 5. (szombat) 18:00 - 24:00 óráig.
Helyszín: Békés, Petõfi u. 21. (A Belencéres Néptáncegyüttes próbaterme)
A belépés ingyenes.
A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.
 
 
<< Els < Elz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kvetkez > Utols >>

Eredmnyek 89 - 99 / 352